Mobbing

Det er et ordtak som sier at hvert enkelt menneske er herre over sin egen lykke. Et offer for mobbing er imidlertid ikke herre over sin egen lykke, her tar mobbere over mobbeofferets rett og mulighet til å kunne være lykkelig. Mobbing er for meg noe av det værste som finnes.

Jeg er flau over at det ikke er mer fokus på mobbing og at hjelpen for mobbeoffre er så dårlig som den er. Jeg blir flau over samfunnet vårt når mobbeoffere må bytte skole for å komme seg unna mobbingen som ødelegger livet og skolegangen deres. Jeg blir flau når barn vokser opp med en ødelagt barndom og et dårlig selvbilde på grunn av mobbing.
Jeg blir også flau når mennesker som har jobbet hardt for å få drømmejobben hater den eller blir tvunget til å slutte på grunn av mobbing.

For meg er mobbing mer enn noe jeg bare engasjerer meg for. Jeg har delvis selv vært offer for mobbing i barndommen samtidig som jeg gjennom skolegang og jobb har vært vitne til at mennesker har fått sine liv ødelagt gjennom mobbing.

Da jeg var seks år gammel gikk jeg på svømmekurs og jeg husker at jeg var en av de ivrigste – alltid den som ville svømme lengst ut og utvide de synkrone øvelsene vi hadde. En dag under en synkronfremvisning kom jeg under vann og ble liggnde. Jeg husker ikke annet fra det at jeg var under vann og at det ble tatt gjenopplivning på meg.

Etter dette ble jeg livredd vann og hadde fortrengt alt jeg kunne om svømming. Siden det på barneskolen jeg gikk på var obligatorisk med svømming fikk jeg egen svømmelærer som ble med meg når det var svømming for å prøve å lære meg å svømme igjen.

Å få egen svømmelærer var positivt men betydde for de andre barna at jeg var annerledes. Jeg kunne heller ikke leke med de andre på dypt vann eller skliene siden jeg var livredd. Som om jeg ikke var lite kul fra før av gjorde dette at det begynte å bli slengt mye kommentarer. Dette plaget meg lenge, også på ungdomsskolen og jeg ble stille og innesluttet. Selv om jeg nå har lært meg å svømme igjen samtidig som jeg overhodet ikke er stille og innesluttet, er dette noe som har fulgt meg gjennom livet og gjort at jeg har fått fokus på mobbing.

Det som er positivt med samfunnet i dag er imidlertid at flere tør å stå frem mot mobbing. Et innlegg fra programleder Jennifer Livingston i USA er et innslag som jeg bare elsker og som jeg kan anbefale alle å se herDet hun sier som rettes til barn er bare utrolig flott. Dama er så utrolig sterk og alt hun sier er så rett.

Hva kan du gjøre mot mobbing?

– Støtt kampanjer mot mobbing
– Si i fra dersom du er vitne til mobbing. Støtt offeret og gjør noe med situasjonen.
– Ikke mobb- aksepter forskjeller. Å mobbe viser bare din egen usikkerhet i samfunnet.
– Som foreldre: lær barna deres at mobbing er galt. Er barnet ditt utsatt for mobbing, still krav om at skolen tar tak i situasjonen tidlig.

Sider som kan være verdt å se mot mobbing:

Hva mener dere om mobbing og tiltakene i samfunnet mot mobbing generelt?

Reklamer

4 tanker på “Mobbing

 1. Hei der ;)

  Takker for hyggelig mail fra deg;) Mailen min har klikket litt så får ikke svart der, så fant bare ut at jeg legger igjen et svar til deg her jeg…

  Tittet -som du sikker forstår innom bloggen din nå og syns det virker som en interessant blogg, og dette innlegget var utrolig bra, som du påpeker i innlegget så er dette et viktig tema som også jeg er engasjert i så jeg vil gjerne dele innlegget ditt på bloggen min, setter kjempe pris på lesernes bidrag;)

  Hvis du ønsker å dele andre innlegg så er det bare å gi beskjed eller pinge innlegget slik jeg så du hadde gjort, men når du pinger så må du legge inn url adressen til det spesifikke innlegget og ikke bare bloggen slik at jeg vet hvilket innlegg jeg skal bruke!;)

  Igjen tusen takk for at jeg får dele ditt innlegg så håper jeg du får en fantastisk uke ;)

  Legger forresten ut innlegget ditt nå!

  • Tusen takk! Og tusen takk for kjempegode tips! Som du kanskje merker er jeg helt ny til bloggverden og har ikke rukket å sette meg inn i alt ennå! Kan bare håpe på det beste likevel;)
   Liker bloggen din kjempegodt og leste blant annet tipsene dine til å få flere til å lese bloggen – kjempeflott!:D

   • Hehe, ja er en del å sette seg inn i, stresset litt i starten jeg også, men så kommer man fort inn i det og så er det kjempe gøy syns jeg!;) Takk for fine ord, og ja, flere av de sidene jeg har skrevet om i det inlegget har hjulpet meg til å få flere lesere ikke minst så kommer man også over andre gode blogger på de ulike sidene så anbefaler å bruke dem flittig;) Lykke til videre med ny blogg og alt!;) Så forresten du sa at du skulle lage facebook side har du fått lagt den ut på bloggen din, eller har du link til den så jeg kan følge deg!?;)

   • Tusen takk!:D

    Jeg har laget facebook page nå men ikke lagt den ut på bloggen enda – ting tar visst litt tid hos meg:p
    Her er i hvertfall linken: http://www.facebook.com/Konatildama , så skal jeg komme meg til å like bloggere som jeg følger (slik som deg;) ) etterhvert:D

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s