Den rosa sløyfen

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg tror det er få av oss som ikke kjenner eller kommer til å kjenne noe som har eller har hatt brystkreft. Jeg er stor tilhenger av den rosa måneden og den rosa sløyfe- kampanjen i forbindelse med denne.

Kort om brystkreft:

  • Brystkreft er den hyppigste kreftsykdommen hos kvinner og rammer omtrent 1 av 10-12 kvinner i løpet av livet. Dette er den vanligste kreftformen som rammer kvinner.
  • Siden 1940-tallet har det skjedd en tredobling av brystkrefttilfeller og den største økningen finner vi blant unge kvinner.
  • Brystkreft kan treffe aldersgrupper helt ned til 20-årsalderen men er sjelden før fylte 30 år.
  • Brystkreft er en av de mest alvorlige kreftsykdommene for kvinner og brystkreft forårsaker 15-20% av samtlige kreftdødsfall hos kvinner, eller 5% av alle dødsfall.

Desto  tidligere i forløpet brystkreften blir oppdaget, desto mindre er risikoen for å dø av sykdommen. Overlevelsen har  de siste 20 årene økt med ca. 50% ved hjelp av nye behandlingsmetoder. Vil du bidra til at nye behandlingsmåter skal forskes på og ofre for brystkreft støttes samt får den behandlingen de trenger? Støtt kreftforeningen – kjøp rosa sløyfe og delta i den rosa måneden! <3

Reklamer

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s